Olen päälle 35-vuotias nainen ja kirjoitan tätä blogia nimimerkillä Janel. Kirjoitan ajatuksiani ja näkemyksiäni ulospäin kovin tavalliselta näyttävästä, mutta silti erilaisesta, erityisestä elämästäni; lihakseni toimivat poikkeavasti ja se tuo elämääni haasteita. Kirjoitan kivusta, oireista ja niiden kanssa selviämisestä sekä erilaisista tutkimuksista. Kirjoittaminen on yksi tapa löytää keinoja kivun hallintaan ja kivun kanssa pärjäämiseen.

Yli parivuosikymmentä olen yrittänyt löytää ymmärrystä ja selitystä kivulle ja erilaisille lihasoireille. Lopulta monen vaiheen kautta pääsin tutkimuksiin, joissa viimein löytyi mitattavissa oleva poikkeavuus. Se oli helpotus, sillä kukaan ei voi enää kivun ja lihasoireiden osalta väittää, että vika on korvien välissä. Toki on siellä korvien välissäkin jotakin vikaa, koska traumaattinen lapsuus on jättänyt omat jälkensä kokemusmaailmaani. Siitä eheytyminen on koko elämän kestävä matka.

Elämällä ei ole ollut koskaan tapana päästää minua helpolla ja viimeiset vuodet ovat menneet yrittäessäni tavoitella yhtä tärkeintä unelmaani: omaa lasta, yhteistä lasta. Vaikka alkujaan en ajatellutkaan kirjoittaa tähän blogiin lapsettomuudesta, olen alkanut kirjoittaa myös siitäkin, kun kokemukset olivat niin kokonaisvaltaisesti elämää mullistavia. Kirjoitan ajatuksia lapsettomuudesta, hoidoista, pettymyksistä ja menetyksistä sekä kaikista tunteista, joita näiden läpi käyminen tuo vastaan. Lapsettomuuden tie on ollut raastavinta ja kivulianta, mitä olen joutunut kohtaamaan. Se on todellinen kipupiste. Rankat lapsettomuushoidot toivat meille viimein palkinnon ja ihana pakkaspoikamme syntyi helmikuussa 2020. Vaikka syli ei enää olekaan tyhjä, ovat lapsettomuuden kokemukset, pettymykset ja menetykset jättäneet syvän jäljen meihin molempiin.

Blogin nimi Toiset päivät ovat parempia on syntynyt Stellan kappaleesta Aamun kuiskaus ja siitä ajatuksesta, että aina on olemassa parempia päiviä. Kappale soi usein silloin päässäni, kun puhti on loppumassa. Saan siitä voimaa ajatella, että vaikka olisi kuinka huono päivä, aina tulee uusi aamu ja sen myötä uusi mahdollisuus. Mustimmilla hetkillä tuohon ajatukseen uskominen on todella vaikeaa. Mutta kaikesta huolimatta, toivoa on ja toiset päivät ovat parempia kuin toiset!


Jos haluat laittaa minulle yksityisesti viestiä, voit laittaa minulle instagramissa DM:ä tai laita sähköpostia janel.blogi at gmail.com.


Blogin kuvituksessa käytän omia kuvia sekä Unsplash -palvelusta ladattuja kuvia.


päivitetty 14.2.2022